fbpx
Ben Braun is sinds 5 jaar Netwerker Zorg en Veiligheid bij Reinier van Arkel in ’s-Hertogenbosch en Adviseur Zorg en Veiligheid voor de Oekraïense Ontheemden in de Veiligheidsregio Noord Oost Brabant. Hiernaast was hij 16 jaar werkzaam als Sociaalpsychiatrisch Verpleegkundige en later als Systeemtherapeut bij het IHT/ Crisisdienst. Daarnaast heeft hij ervaring als Reclasseringswerker en als Stadsnetwerker bij het Openbaar ministerie in ’’s-Hertogenbosch.
  • 10 maart 2025
Read More
dr. Fabienne Thijs is onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving. Ze heeft een achtergrond in criminologie, geschiedenis en politicologie en behaalde haar PhD aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze doet onder andere onderzoek naar terrorismeverdachten in Nederland, uitreizigers, en online radicalisering. Publicaties van haar werk zijn hier te vinden. Naast haar onderzoeksactiviteiten is zij ook coördinator van de divisie Activisme, Extremisme en Terrorisme van de Nederlandse Vereniging voor Criminologie. Voor haar promotieonderzoek richtte zij zich op de vraag hoe het komt dat twee individuen, met soortgelijke extreme ideeën, niet allebei overgaan tot gewelddadig gedrag. Daarnaast heeft ze onlangs met collega’s een onderzoek afgerond naar online rekrutering door en voor extremistische groepen. Over beide onderzoeken zal zij meer vertellen tijdens dit seminar.
  • 26 februari 2025
Read More
Mariëtta Buitenhuis is gespecialiseerd in vraagstukken rondom de handhaving van de openbare orde. De mogelijkheden om handhavend op te treden tegen online ordeverstoringen en aanverwante onderwerpen hebben in het bijzonder haar aandacht. Mariëtta publiceerde twee keer een artikel in De Gemeentestem over de mogelijkheden voor burgemeesters om zijn bevoegdheden digitaal in te zetten, in de vorm van een internetverbod/digitaal gebiedsverbod. Verder adviseert en procedeert Mariëtta over de besluiten op grond van de Wet Bibob en houdt zij zich bezig met vraagstukken rondom demonstraties.
  • 10 februari 2025
Read More
Luuk Bekkers is postdoctoraal onderzoeker bij de Haagse Hogeschool en het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Luuk heeft een achtergrond in de criminologie en psychologie en heeft een proefschrift geschreven op het onderwerp geldezels. Zijn huidige projecten draaien om de factoren en mechanismen die een rol spelen bij daderschap van cybercriminaliteit.
  • 23 december 2024
Read More
Wineke Perrels was al in 2021 bij de oprichting van de IBTD betrokken om de communicatie, externe betrekkingen en de invulling van het burgerperspectief vorm te geven. Daarvoor was zij hoofd communicatie en lid van het managementteam bij het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Bij het SCP werkte zij al aan een transitie van een reactieve naar een proactieve kennisorganisatie. Dat leverde veel inzichten op over hoe je als kennisorganisatie effectief kan zijn in de Haagse stolp en in de maatschappij. Die inzichten past zij nu toe bij de IBTD. Eerder werkte zij bij de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Rijkswaterstaat, het CIBG, de Landmacht en het ministerie van Defensie. Zij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden.
  • 12 november 2024
Read More
Dr. Floryt van Wesel is coördinerend adviseur kwaliteit van toezicht bij de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane. Daar houdt ze zich onder andere bezig met organisatieontwikkeling en kwaliteitsmanagement. Hiervoor werkte ze als data-analist en onderzoeksmethodoloog bij de Inspectie Justitie en Veiligheid. Eerder werkte zij als universitair docent methoden en statistiek bij de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze studeerde arbeids- en organisatie psychologie en psychologische methodenleer in Amsterdam en promoveerde in Bayesiaanse statistiek voor de sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
  • 5 november 2024
Read More
Juriaan Mellema heeft een brede ervaring in de wereld van toezicht en handhaving. Sinds september 2022 is hij teammanager Toezicht en Handhaving Milieu en Industrie bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, waar hij leiding geeft aan de toezichthouders die verantwoordelijk zijn voor het Seveso- en milieutoezicht op de grote industrie in de provincies Noord Holland, Utrecht en Flevoland. Hiervoor was hij bijna vier jaar afdelingsmanager Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte bij de gemeente Amsterdam. Juriaan heeft met zijn brede ervaring in verschillende publieke sectoren een sterke basis gelegd voor zijn huidige functie, waar hij complexe milieukwesties en handhavingstaken coördineert. Zijn achtergrond in de criminologie en bestuurskunde komen hierin goed van pas.
  • 14 oktober 2024
Read More
Sinds december 2020 is Loes de Maat algemeen directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG). De OD NZKG verleent milieu-, bodem- en bouwvergunningen aan bedrijven en houdt toezicht op de naleving van wet- en regelgeving. Daarnaast adviseert de OD NZKG overheden over het bevorderen van een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. Loes vervulde eerder directiefuncties bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Nederlandse Zorgautoriteit. Ook was zij werkzaam als beleidsmaker bij de Provincie Utrecht en bij het ministerie van Economische Zaken.
  • 30 september 2024
Read More
Karina studeerde Economie en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze begon haar loopbaan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hier leerde Karina in verschillende functies het vak van toezichthouder. Na een aantal jaren bij adviesbureau Clear Conduct gewerkt te hebben, dat zich richt op het verbeteren van toezichthoudende organisaties, keerde ze terug naar de AFM. Van 2016 tot 2018 was Karina hoofd Toezicht Verzekeren en Pensioenen bij de AFM. In 2018 startte Karina als directeur Toezicht bij de NZa. Na haar tijdelijke rol als waarnemend bestuursvoorzitter van de NZa in 2023, vervult Karina sinds april 2024 de functie van bestuurslid.
  • 12 september 2024
Read More